
Laskiaispullat
g
Ainesosat
2.1 kg | Sunnuntai Pullamixiä |
0.044 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
0.02 kg | Kardemummaa |
1 l | Vettä |
0.05 kg | Kananmunia |
0.1 kg | Raesokeria |
Valmistusohje
- Sekoita Pullamix, kuivahiiva ja kardemumma yleiskoneen kulhossa huolellisesti.
- Lisää lämmin vesi ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä.
- Pyöritä pikkupulliksi ja painele pullat litteiksi. Tai jos teet sydämiä, tee säikeitä ja muotoile ne sydämiksi.
- Anna kohota hyvin kohotuskaapissa/muovilla peitettynä n. 30-45 minuuttia.
- Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla tai mantelirouheella.
- Kypsennä kuivapaistolla n. 175 asteessa n. 10-13 minuuttia.
- Täytä laskiaispullat vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Korista sydämet tomusokerilla. Jos teet pullataikinasta levypullan GN-vuokaan tai teet siitä piirakkapohjan, käytä 2 kg Pullamixiä yhtä nestelitraa kohden. Levypullaa tehdessäsi, levitä taikina voideltuun GN-vuokaan jauhotetuin tai öljytyin käsin. Leikkaa ruuduiksi, kohota, voitele, lisää pinnalle esim. mantelia ja raesokeria. Paista.
Reseptissä käytetyt tuotteet