FI - Raisio Food Solutions

Vastuullista kumppanuutta

Ruokaa suurella sydämellä, terveyttä meille ja maapallolle.

Elovena_Barista_vaahtoava-kahvi_4857_1920x1266

Vastuullisuus on osa strategiaamme ja ohjaa jokapäiväistä työtämme

Vastuullisuus on osa strategiaamme ja ohjaa jokapäiväistä työtämme. Olemme tehneet kestävästi tuotettua, terveellistä, laadukasta ja turvallista ruokaa jo yli kahdeksankymmentä vuotta, mutta uskomme yhä jatkuvaan parantamiseen. Vastuullisuustyömme suunnitteluun osallistuu merkittävän suuri osa raisiolaisista, jolloin vastuulliset toimintatavat vakiintuvat sujuvasti arkiseen tekemiseemme.

 1. Hyvän ruuan ohjelma
 2. Kestävä ruokaketju
 3. Hiilineutraalius
 4. Terveellisyys
 5. YK:n kestävän kehityksen periaatteet
kaurapellot_kypsa_puinti_2_1920x1266

Pidämme huolen, että valintasi on aidosti kestävä

Vastuullisuusohjelmamme eli Hyvän ruuan ohjelma 2022–2025 on osa Raision Terveellisen kasvun strategiaa, jonka yhtenä tavoitteena on olla vastuullisuuden edelläkävijä.

Ohjelman viisi teemaa luovat raamit jokapäiväiselle työllemme: terveellinen ruoka, ympäristö- ja ilmastotoimet, kestävä ruokaketju, ympäristöystävälliset pakkaukset ja terveellisen ruoan ammattilaiset.

KOTIMAISUUS, JÄLJITETTÄVYYS JA TURVALLISUUS

Tunnemme kestävän ruokaketjumme viljelijät

Meillä on ilo tukeutua kotimaisten alkutuottajien osaamiseen ja vastuullisuuteen sekä oman maan raaka-aineiden laatuun. Viime vuosina esimerkiksi yli 95% viljoistamme on ollut kotimaista. Yli 700 meille tuttua sopimusviljelijäämme mahdollistavat kansainvälisestikin uniikin raaka-aineiden hankinnan mallin, jossa on poikkeuksellisen lyhyet ja läpinäkyvät toimitusketjut pellolta porteillemme. Kotimaisen, läpinäkyvän ja hyvän jäljitettävyyden takaavan toimitusketjumme lisäksi ruokamme turvallisuuden ja laadun takeena olevat tuotantolaitostemme sertifioinnit.

Sertifioidut tuotantolaitokset

 • Raision myllyillä on BRC-sertifikaatti
 • Kauhavan kasviproteiinien tuontantolaitoksella FSSC 22000 -sertifikaatti.
Hiilineutraalius

Ilmastoviisasta tuotantoa kiertotalouteen luottaen

Vuosien päämäärätietoisen työn jäljiltä tavoitteemme hiilineutraaleista tehtaista on jo käden ulottuvilla, kun se toteutuu jo viidessä kuudesta tuotantolaitoksestamme. Yksi tavoitteen täyttymisen mahdollistajista, Nokian myllyn lämpölaitos on oikea kiertotalouden malliesimerkki: myllyn tarvitsema lämpöenergia syntyy omalla tehdasalueella tuotteisiin käytetyn kauran hukkajakeista.

 

 

Tehdasalueiden ollessa jo hiilineutraaliuden kynnyksellä siirrämme jatkossa ilmastotyömme painopistettä kohti toimitusketjua ja siellä syntyviä päästöjä*

*Epäsuorien Scope 3 -päästöjen hallinta

b2b_1514_1200x1200
Terveellisyys

Huolettoman terveellistä

Ohjenuoranamme on, että valmistamamme tuotteet ovat ravitsemuksellisesti niin hyviä, että niitä voi huolettomalla omalla tunnolla syödä. Portfoliomme terveellisyydestä osoituksena ovat n. 140 Sydänmerkkiä, jotka kertovat tuotteidemme olevan terveellisiä valintoja omissa tuoteryhmissään. Monipuolisella kasvipohjaisten ruokien valikoimallamme haluamme rohkaista ihmisiä kasvispainotteiseen terveelliseen ruokavalioon.

YK:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävää kehitystä tukien

Olemme halunneet luoda selkeän yhteyden YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joita Hyvän Ruuan Ohjelmalla tuemme. Jokaiselle vastuullisuusohjelmamme teemalle on valittu yksi YK:n kestävän kehityksen tavoite, johon mielestämme parhaiten pystymme omalla toiminnallamme vaikuttamaan.

Kestävä ruokaketju • Terveyttä ja hyvinvointia

 • Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

 • Eriarvoisuuden vähentäminen

 • Vastuullista kuluttamista 

 • Ilmastotekoja