Kauraleserikasteet

Kätevä tapa lisätä terveellistä kuitua ja proteiinia tuotteisiin

Ravinteikasta ruokaa kauraleserikasteilla

Kauraleserikasteemme tuovat ruokasovelluksiin kaiken kauran sisältämän hyvän tiivistetyssä muodossa. Rikasteemme sisältävät runsaasti terveellisiä liukoisia kuituja ja proteiinia. Tuotteet valmistetaan suomalaisesta kaurasta menetelmällä, joka säilyttää beetaglukaanin luonnollisessa muodoissaan. Se tarjoaa helpon tavan lisätä lopputuotteen kuitupitoisuutta. Tarjoamamme gluteenittomat vaihtoehdot sopivat erityisen hyvin gluteenittomaan leivontaan, mutta toimivat laajalti myös muissa sovelluksissa.

Tutustu tuotteisiin
Bread_healthy-food_1200x1200

Toimii prosesseissa

Kauraleserikasteet tarjoavat monia etuja tuotantoprosesseissa ja lopputuotteen rakenteen muodostamisessa. Niillä on suuri vettä sitova kyky esimerkiksi leivässä tai kasvipohjaisissa lihankaltaisissa tuotteissa. Niillä on myös korkea viskositeetti, mikä johtaa hyviin sakeuttamisominaisuuksiin monissa sovelluksissa. Hienoksi jauhetun ja käyttövalmiin tuotteen mieto ja miellyttävä maku mahdollistavat käytön makuprofiililtaan erilaisissa lopputuotteissa. Rikasteemme soveltuvat hyvin myös ekstruusioprosesseihin, mikä tekee niiden käytön helpoksi esimerkiksi kasviproteiinituotteissa.

Leipaa_vilja_1200x1200

Monikäyttöinen

Kauraleserikasteet ovat erityisen hyödyllisiä kaikenlaisissa makeissa ja suolaisissa leipomotuotteissa, mutta niitä voidaan lisätä myös kekseihin ja välipalapatukoihin, aamiaismuroihin, mysliin ja puuroon, lihaan ja kasviproteiinituotteisiin sekä urheiluravinteisiin.

Harkapapua_peltoon_kone_1200x1200_web

Ravitsemukselliset hyödyt

Kauralla on monia terveyshyötyjä. Kauran liukoinen kuitu, beetaglukaani alentaa kolesterolia ja pitää verensokeriarvot tasaisena. Kauran kuitu pitää myös vatsan tyytyväisenä. Kauraleserikasteen korkea ravintokuitu- ja beetaglukaanipitoisuus helpottaa korkean kuitupitoisuuden saavuttamista ja voi mahdollistaa EU:n virallisten terveysväitteiden käytön. Rikasteemme ovat myös hyvälaatuisen kasviproteiinin lähteitä.

Gluteeniton ratkaisu

Lisääntynyt tietoisuus terveellisestä ruokavaliosta, gluteeni-intoleranssista ja keliakiasta kasvattavat gluteenittomien tuotteiden markkinaa. Usein kuitenkin ongelmana on se, että gluteenittomissa tuotteissa kuitua on vähän, mutta rasvaa, sokeria ja suolaa sen sijaan runsaasti. Gluteeniton Kauraleserikaste N15 on ratkaisu gluteenittomiin tuotteisiin. Sen avulla on mahdollista tehdä myös gluteenittomasta tuotteesta ravintoarvoiltaan parempi.

Nalle_vehnähiutalepuuro_mikrossa_1200x1200

Ota yhteyttä, kysy, ehdota ja ideoi

Me tuemme ruoka-alan ammattilaisia tekemään vastuullisia valintoja, joilla tehdä ruuanlaitosta entistä helpompaa ja maukkaampaa. Ota yhteyttä suoraan myyntiimme tai jätä yhteydenottopyyntö.

Osoitteet ja toimipaikat

Pääkonttorimme sijaitsee Raision kaupungissa. Omat tuotantolaitokset sijaitsevat Raisiossa, Nokialla ja Kauhavalla. Löydät toimipaikkojemme osoitteet Raisio.com-sivustolta.

Ota yhteyttä