Raisio Food Solutions - Kauraleserikasteet

Kauraleserikasteet

Lisää helposti terveellistä kuitua

Raisio_yhteiskuva_6_H

Ravinteikasta ruokaa kauraleserikasteilla

Elovena Pro Kauraleserikasteet tuovat ruokiin kaiken kauran sisältämän hyvän tiivistetyssä muodossa. Kotimaisesta kaurasta valmistetut rikasteet sisältävät runsaasti terveellisiä liukoisia kuituja ja proteiinia. Rikasteilla on helppo lisätä lopputuotteen kuitu- ja beetaglukaanipitoisuutta pienelläkin annostuksella. Terveellisten ravintokuitujen lisääminen tuo lisäarvoa kuluttajille ja parantaa mielikuvaa tuotteidesi terveellisyydestä.  

Kauraleserikasteita voidaan käyttää erityyppisiin tuotteisiin hienon rakenteensa ansiosta. Valikoimasta löytyvä gluteeniton vaihtoehto sopii erityisen hyvin gluteenittomaan leivontaan. 

Kauraleserikasteita voidaan käyttää erityyppisiin tuotteisiin hienon rakenteensa ansiosta. Valikoimasta löytyvä gluteeniton vaihtoehto sopii erityisen hyvin gluteenittomaan leivontaan.

Runsaasti kuitua
Terveellistä beetaglukaania
Runsaasti proteiinia
Myös gluteenittomana
GMO-vapaa

 

Leipaa_vilja_1200x1200

Monikäyttöinen

Kauraleserikaste on helppo lisätä moniin tuotteisiin

Kauraleserikasteet ovat erityisen hyödyllisiä kaikenlaisissa makeissa ja suolaisissa leipomotuotteissa. Niitä voidaan lisätä helposti myös kekseihin ja välipalapatukoihin, aamiaismuroihin, mysliin ja puuroon, lihaan sekä lihaa korvaaviin tuotteisiin.

Käytä esimerkiksi:

  • leipomotuotteissa
  • kekseissä
  • proteiini- ja välipalapatukoissa
  • muroissa ja myslissä
  • puurossa
  • lihaa korvaavissa tuotteissa
Elovena_myslipatukat-2305 (4)-1

Rakennetta ja makua

Kauraleserikasteet ovat maultaan neutraaleja ja valmiita käytettäviksi

Kauraleserikasteet tarjoavat monia etuja tuotantoprosesseissa ja lopputuotteen rakenteen muodostamisessa. Niillä on suuri vettä sitova kyky esimerkiksi leivässä tai kasvipohjaisissa lihankaltaisissa tuotteissa. Niillä on myös korkea viskositeetti, mikä johtaa hyviin sakeuttamisominaisuuksiin monissa sovelluksissa. Hienoksi jauhetun ja käyttövalmiin tuotteen mieto ja miellyttävä maku mahdollistavat käytön makuprofiililtaan erilaisissa lopputuotteissa. Rikasteemme soveltuvat hyvin myös ekstruusioprosesseihin, mikä tekee niiden käytön helpoksi esimerkiksi kasviproteiinituotteissa.

Nalle_vehnähiutalepuuro_mikrossa_1200x1200

Terveellisiä kuituja

Kauran sisältämillä kuiduilla on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Kauraleserikasteissa kuitua on erityisen paljon. Kauraleserikasteissa niiden;

  • liukenemattomat kuidut parantavat vatsan toimintaa ehkäisten ummetusta ja nopeuttaen ruokamassan kulkua suolistossa.
  • liukoisen kuidun, beetaglukaanin, on todettu alentavan kolesterolia ja pitävän verensokeriarvot tasaisena.

Kauraleserikasteen korkea ravintokuitu- ja beetaglukaanipitoisuus helpottaa korkean kuitupitoisuuden saavuttamista tuotteissa ja voi mahdollistaa EU:n hyväksymien terveysväitteiden käytön. Esimerkiksi terveysväitettä kolesterolia alentavasta vaikutuksesta voidaan käyttää tuotteissa, jotka sisältävät vähintään 1 g beetaglukaania annosta kohti. Kuidun lisäksi kauraleserikasteet ovat myös erinomaisia hyvälaatuisen kasviproteiinin lähteitä.

Different_oats_1200x1200

Gluteeniton ratkaisu

Lisääntynyt tietoisuus terveellisestä ruokavaliosta, gluteeni-intoleranssista ja keliakiasta kasvattavat gluteenittomien tuotteiden markkinaa. Usein kuitenkin ongelmana on se, että gluteenittomissa tuotteissa kuitua on vähän, mutta rasvaa, sokeria ja suolaa sen sijaan runsaasti. Gluteenittomat kauraleserikasteet toimivat helppona ratkaisuna gluteenittomiin tuotteisiin. Niiden avulla on mahdollista tehdä myös gluteenittomasta tuotteesta ravintoarvoiltaan parempi.

luomu7

Luonnollisesti ja kestävästi valmistettu

Kauraleserikasteet valmistetaan luonnollisella tavalla, ilman kemiallisia valmistusvaiheita. Valmistusprosessi perustuu kauraleseen hienojauhatukseen ja ilmaluokitteluun, mikä säilyttää kauran beetaglukaanin ja muut ravinteet luonnollisessa muodossaan. Tuotteet valmistetaan 100 % hiilineutraalilla energialla!

Ota yhteyttä, kysy, ehdota ja ideoi

Me tuemme ruoka-alan ammattilaisia tekemään vastuullisia valintoja, joilla tehdä ruuanlaitosta entistä helpompaa ja maukkaampaa. Ota yhteyttä suoraan myyntiimme tai jätä yhteydenottopyyntö.

Osoitteet ja toimipaikat

Pääkonttorimme sijaitsee Raision kaupungissa. Omat tuotantolaitokset sijaitsevat Raisiossa, Nokialla ja Kauhavalla. Löydät toimipaikkojemme osoitteet Raisio.com-sivustolta.

Ota yhteyttä