Gluteenittomat tuotteet

Monipuolinen valikoima gluteenittomia tuotteita teollisuudelle ja leipomoille.

kaura_raaka-aine

Gluteenittomat tuotteet ammattilaisille

Gluteenittomaan ruokavalioon on tärkeää löytää ravinteikkaita vaihtoehtoja, joissa on runsaasti kuitua. Tarjoamme leipomoille ja ruokateollisuudelle monipuolisen valikoiman gluteenittomaan leivontaan, ruoanlaittoon ja tuotteisiin aina jauhoista ja suurimoista kasviproteiineihin. 

Keliaakikot voivat turvallisesti käyttää monia gluteenittomia Elovena, Härkis ja Sunnuntai tuotteita, sillä tuotteiden tuotantoprosessissa on useita erilaisia puhdistusvaiheita, joilla varmistetaan tuotteiden gluteenittomuus. 

Meiltä saat gluteenittomina:

Härkis kasviproteiinit 
Sunnuntai ja Elovena viljatuotteet 
Elovena Pro kauraleserikasteet 

 

Nalle_vehnähiutalepuuro_mikrossa_1200x1200

Gluteeniton kauramme

Kaura on luontaisesti gluteeniton vilja, mutta normaalisti sitä käsitellään yhdessä muiden viljojen kanssa, jolloin sen joukossa on pieniä määriä muita viljoja. Keliaakikot ja muille viljoille allergiset voivat turvallisesti käyttää monia gluteenittomia Elovena- ja Härkis-tuotteita. Elovena gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta kaurasta omilla tuotantolinjoillaan Raision myllyllä Nokialla ja kaurameijerissä Raisiossa.

 

nokian-mylly-air-0054-1920x1080

Gluteeniton tuotanto

Raisiolla olemme tehneet pitkäjänteistä kehitystyötä vastataksemme gluteenittomien tuotteiden kysyntään. Kaikilla tuotantolaitoksillamme valmistetaan gluteenittomia tuotteita. Erityisesti olemme panostaneet ja investoineet omien gluteenittomien kauratuotteiden valmistamiseen Nokialla sijaitsevalla myllyllä ja kasviproteiinien valmistamiseen Kauhavalla. Myös kaurapohjaisia juomia valmistava tehdas on täysin gluteeniton. 

Nokian myllyn tuotantoprosessissa on useita erilaisia puhdistusvaiheita ja laadunvarmistuspisteitä, joiden avulla varmistetaan, että gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa käytetty kaura on puhdasta, eli se ei sisällä muita viljoja.  Kauhavan kasviproteiineja valmistavalla tehtaalla käsitellään vain gluteenittomia raaka-aineita. Suomen Keliakialiitto on myöntänyt tuotteille gluteenittomuusmerkin. 

Turvallinen valmistusprosessi takaa gluteenittomuuden

Tuotantoprosessissa on useita erilaisia puhdistusvaiheita ja laadunvarmistuspisteitä, joiden avulla varmistetaan, että gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa käytetty kaura on puhdasta, eli se ei sisällä muita viljoja. Tuotteiden gluteenittomuus varmistetaan analysoimalla jokaisesta tuotantoerästä useita, säännöllisin väliajoin otettuja näytteitä. Näytteitä otetaan tuotantoprosessissa noin 10-15 minuutin välein. Jokainen näyte analysoidaan erikseen ja virallisen menetelmäohjeen mukaisesti kahtena rinnakkaisnäytteenä.

Analyysimenetelmänä käytetään viranomaistahojen edellyttämää R5 ELISA -menetelmää, jota käytetään kaikkien gluteenittomien tuotteiden analysoinnissa.

  • Näytteenottomme perustuu EU-säädöksiin.
  • Ulkopuolinen sertifiointilaitos auditoi tuotantoamme säännöllisesti ja varmistaa, että toimintamme täyttää kansainvälisen AOECS-standardin vaatimukset.

Ota yhteyttä, kysy, ehdota ja ideoi

Me tuemme ruoka-alan ammattilaisia tekemään vastuullisia valintoja, joilla tehdä ruuanlaitosta entistä helpompaa ja maukkaampaa. Ota yhteyttä suoraan myyntiimme tai jätä yhteydenottopyyntö.

Osoitteet ja toimipaikat

Pääkonttorimme sijaitsee Raision kaupungissa. Omat tuotantolaitokset sijaitsevat Raisiossa, Nokialla ja Kauhavalla. Löydät toimipaikkojemme osoitteet Raisio.com-sivustolta.

Ota yhteyttä