
Kauramix-sämpylät, pyörittäjä
g
Ainesosat
10 kg | Sunnuntai Kauraleipämixiä |
0.143 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
0.1 kg | Suolaa |
5.7 l | Vettä |
Valmistusohje
- (Kylmä pata) Sekoita Kauramix, kuivahiiva ja suola padassa huolellisesti.
- Lisää vesi, vaivaa taikinaa ja aseta padan lämpötila + 39 asteeseen.
- Vaivaa taikinaa n.10 minuuttia, kunnes siihen on muodostunut kestävä sitkorakenne.
- Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
- Pyöräytä ilmakuplat pois.
- Nostaa taikina leivinpöydälle ja jaa se 1,8 kg:n paloiksi.
- Leivo palat pyöreiksi limpuiksi. Kauli limput tasapaksuisiksi, pyörittäjän levylle sopiviksi kiekoiksi.
- Tee pyörittäjällä sämpylöiksi (36 kplx 50 g).
- Nosta sämpylät pellille. Kohota uunissa + 38 asteessa, 100 % kosteus, puhallus pois, 20-30 minuuttia tai anna kohota hyvin kohotuskaapissa tai muovilla peitettyinä n. 30-45 minuuttia.
- Kiertoilmapaista sämpylät 180 asteessa, anna kosteutta paiston alussa. Paista n. 15 minuuttia. (Myös yhdistelmäpaisto sopii sämpylän kypsennukseen). Padan säädöt: Pata +39 C Sekoitin edes-takaisin nopea 50 kierrosta/minuutissa Sekoitus 10 minuuttia Taikinan lepo 10 minuuttia Pyörittäjä: a) Puristus 3 Pyöritys 4,5 Ruuvi 2 Ohjelmapaikassa P1 b) Puristus 3 Pyöritys OFF Ruuvi 2 Ohjelmapaikassa P2 Sämpylöitä ei pyöritetä, ainoastaan paloitellaan, muoto on kulmikas
Reseptissä käytetyt tuotteet