
Kauraiset välipalasämpylät
g
Ainesosat
1.6 kg | Sunnuntai Kauraleipämixiä |
0.022 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
0.014 kg | Suolaa |
1 l | Vettä |
Valmistusohje
- Sekoita Kauramix, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhossa huolellisesti.
- Lisää lämmin vesi ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne.
- Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä. Leivo taikinasta tanko, käytä jauhoja, jos taikina tarttuu. Leikkaa tanko viipaleiksi.
- Nosta viipaleet pellille. Paina ne litteiksi ja anna kohota hyvin kohotuskaapissa tai kädenlämpöisessä, kosteassa uunissa n. 30-45 minuuttia.
- Yhdistelmäpaista sämpylät 170 asteessa n. 15 minuuttia.
- Halkaise sämpylät. Voitele ne Keiju Kevyt Ruohosipuli tuorejuustolla.
- Lisää täytteeksi jäävuorisalaattia, viipaloituja tomaatteja ja herneenversoja tai persiljaa.
Voit leipoa taikinasta myös pannuleipää. Levitä taikina voideltuihin GN-vuokiin öljytyin tai jauhotetuin käsin ja ajele taikinapyörällä neliöiksi. Kohota ja paista. Samasta taikinasta voit leipoa myös patonkeja tai polakoita. Leivo taikina polakan muotoon ja kohota polakat. Voitele vedellä , viillä muutama viilto veitsellä pintaan ja koristele unikonsiemenillä.
Reseptissä käytetyt tuotteet