
Gluteenittomat kauraiset karpalo-siemensämpylät
g
Ainesosat
1 l | vettä |
0.025 kg | Sunnuntai Kuivahiivaa |
0.010 kg | psylliumia |
0.040 kg | siirappia |
0.015 kg | suolaa |
0.060 kg | kuivattuja karpaloita |
0.050 kg | kurpitsansiemeniä |
0.070 kg | Elovena Gluteenittomia kaurahiutaleita |
0.540 kg | Elovena Gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa |
Valmistusohje
- Vispaa noin 42 ᵒC taikinanesteeseen kuivahiiva, siirappi ja psyllium.
- Anna seoksen seisoa 5 minuuttia, jotta psyllium ehtii turvota.
- Sekoita joukkoon loput ainekset ja viimeisenä jauhot muutamassa erässä. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile sämpylöiksi.
- Peitä leivinliinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Reseptissä käytetyt tuotteet