
Gluteeniton mausteleipä
yli 60 min
g
Ainesosat
0.300 kg | Sunnuntai Tumma Gluteeniton -jauhoseosta |
0.035 kg | Elovena Gluteenittomia isoja kaurahiutaleita |
0.040 kg | kuivattuja luumuja |
0.100 kg | pähkinäsekoitusta |
0.003 kg | jauhettua neilikkaa |
0.002 kg | muskottipähkinää |
0.005 kg | suolaa |
0.004 kg | soodaa |
0.400 l | laktoositonta piimää |
0.200 kg | tummaa siirappia |
0.030 kg | Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmistetta |
0.035 kg | siirappia |
0.050 l | vettä |
Valmistusohje
- Rouhi pähkinät ja pilko luumut pieneksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (28 cm). Kohota noin 20 minuuttia.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipää paiston aikana noin 45 minuutin välein ja viimeisen kerran paiston jälkeen.
- Jäähdytä leipä hyvin ja säilytä foliossa.
Reseptissä käytetyt tuotteet