
Focaccia (GN)
g
Ainesosat
0.5 kg | Sunnuntai Puolikarkeita Vehnäjauhoja |
0.8 kg | Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä |
0.022 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
0.03 kg | Siirappia |
0.05 l | Rypsiöljyä |
1 l | Vettä |
Oliiveja, mustia, kivettömiä | |
Aurinkokuivattua tomaattia |
Valmistusohje
- Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot ja hiiva, sekoita.
- Lisää siirappi, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi.
- Vaivaa yleiskoneessa n. 3-5 minuuttia.
- Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Jaa taikina 1,2kg:n paloihin.
- Levitä taikina voideltuihin GN 1/1-40 mm vuokiin tai leivinpelleille.
- Painele taikina kauttaaltaan vuokiin tasaiseksi kerrokseksi öljytyin käsin.
- Nostata kohotuskaapissa tai muovilla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa n. 30 min.
- Painele taikiaan mustia oliiviviipaleita ja aurinkokuivatun tomaatin paloja.
- Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 25 min.
Sämpylät on myös nopea leipoa samasta taikinasta.Tee taikinasta tankoja, jaa ne paloiksi, ja taputtelet palat jauhojen avulla pellille.
Reseptissä käytetyt tuotteet