Recipe-image

Härkis® kaalikääryleet

Vegaaninen
Kasvisruoka
Pata- & vuokaruoat
Gluteeniton
Kananmunaton
Maidoton
g
AINESOSAT
1 kpl keskikokoinen kaali
0.5 kg Härkis® härkäpapumuru, maustamaton 2,5kg
0.2 kg kaurakerma 15%
0.2 kg riisi
0.05 kg valkosipulimurska
0.01 kg öljy
0.5 kg kasvisliemi
0.005 kg meirami
0.002 kg mustapippurirouhe
0.01 kg suola
PINNALLE
0.05 kg kasvimargariini, juokseva
0.05 kg siirappi
Valmistusohje
  1. Poista kaalin kanta ja uloimmat lehdet. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.
  2. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kun lehdet pehmenevät. Nosta lehdet valumaan nurinpäin käännetyn kulhon päälle. 
  3. Keitä riisi ja hienonna kaalin sisälehtiä täytteeseen
  4. Kuullota pannulla tilkassa öljyä härkäpapumuru, sipulikuutiot ja valkosipulimurska.
  5. Lisää kasvisliemi ja anna hautua hetki.
  6. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täyte saa olla löysähköä.
  7. Ohenna kaalin paksut lehtiruodit. Laita täytettä kaalin lehdille, taita lehtien reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin.
  8. Valele kääryleitä siirapilla ja margariinilla.
  9. Paista kaalikääryleitä uunin alaosassa 225 asteessa noin 10–15 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.
  10. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja anna kääryleiden hautua uunissa noin 45 min.