Recipe-image

Härkis® hernekeitto

Salaatit & keitot
Härkis
g
AINESOSAT
0.6 kg Härkis härkäpapumuru, maustamaton 2,5kg
0.7 kg Herne
0.01 kg Maustepippuri, kokonainen
0.1 kg Kasvisliemijauhe
4 kg Vettä
0.02 kg Suola
0.2 kg Sipuli, hienonnettu
Valmistusohje

1. Huuhtele herneet ja laita ne kylmään veteen yön yli niin, että peittyvät vedestä.

2. Kaada liotus vesi pois ja laske n. 3litraa vettä päälle ja laita kiehumaan kattilaan ja mausta suolalla, maustepippureilla ja kasvisliemijauheella. Anna kiehua hiljalleen n. 3h.
 
3. Lisää loppuvaiheessa vielä vettä ja härkäpapumuru. Anna kiehahtaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
 
4. Tarjoa sipulin ja sinapin kanssa.