Recipe-image

Härkis® Lehtikaalimoussaka

Laktoositon
Pata- & vuokaruoat
Gluteeniton
g
AINESOSAT
8 kg Munakoiso, tuore viipale
0.1 kg Suola
0.1 kg Sokeri, hieno
0.6 l Rypsiöljy
2.5 kg Härkis® Härkäpapumuru Umami
KASTIKE
0.35 l Rapsiöljy
2.5 kg Porkkana, kuutio
0.8 kg Sipuli, lohko
0.8 kg Lehtikaalisuikale
0.1 kg Valkosipulimurska
0.15 kg Sambal Oelek -chilitahna
0.05 kg Suola
5 kg Tomaattimurska
0.15 kg Kasvisliemijauhe
1 kg Tuorejuusto, laktoositon ja maustamaton
1 kg Juustoraasteseos, laktoositon
Valmistusohje
  1. Mausta munakoisoviipaleet tasaisesti sokeri-suola seoksella ja öljyä.
  2. Levitä viipaleet tasaisesti ja ohuelti voideltuun GN 1/1 65 mm uunivuokaan. Kaada härkäpapumuru voideltuun GN 1/1 65mm uunivuokaan ja paahda samaan aikaan, eri vuoissa, munakoisoviipaleiden kanssa. Kääntele munakoisoja ja sekoita härkäpapumuruja pari kertaa paahtamisen aikana. Nosta vuoat 200-asteiseen esilämmitettyyn uuniin. Paahda noin 7 – 10 minuuttia, kunnes munakoisoviipaleet ovat puolikypsiä ja härkäpapumuru rapeaa. Jäähdytä.
  3. Valmista kastike. Kuullota sipuli ja porkkanat öljyssä kovan kypsiksi. Lisää valkosipulimurska, chilikastike, tomaattimurska, tuorejuusto, kasvisliemi, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää lehtikaalisuikaleet ja paahdettu härkäpapumuru. Hauduta hetki ja tarkista maku. Kokoa kerroksittain munakoisoviipaleiden kanssa GN-vuokiin.
  4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175 asteessa yhdistelmälämmöllä, kosteus 35 % noin 30 minuuttia.  

Saanto: 13,5 kg = 40 annosta á 680 g