Kotimaiset viljat ovat tärkeimpiä raaka-aineitamme ja olemme yksi Suomen merkittävimmistä viljan ostajista ja käyttäjistä. Viljanhankinta perustuu Raision ja viljelijöiden toimivaan yhteistyöhön ja sopimusviljelyyn, ja ostamme viljan suoraan viljelijöiltä. Elintarvikkeiden valmistuksessa käyttämästämme
viljasta 97 % oli suomalaista vuonna 2021. Vain pastatuotteissa käytettävä durum-vehnä ja pieniä määriä erikoisvehnää on viljelty Suomen ulkopuolella.
Elovena on tehnyt luonnollisesti terveellisiä tuotteita kaurasta jo vuodesta 1925 lähtien. Kaura toimii Elovena-tuotteiden pääraaka-aineena kaurameijerituotteissa, välipalatuotteissa sekä hiutaleissa ja leseissä.
Täysjyväkaura sisältää kaikki jyvän ravintorikkaat osat. Kaura on monipuolinen vilja, joka sisältää ravintoaineita sopivassa suhteessa: hiilihydraatteja, kuitua, proteiinia, rasvaa, kivennäisaineita ja B-vitamiineja. Todellinen kultajyvä siis!
Ammattikeittiöiden Torino pastoissa pääraaka-aineena on vehnä ja Torino aterialisäkkeissä kotimainen ohra. Jauho- ja hiutaletuotteistamme löytyy toimivia ratkaisuja ammattilaisille niin vehnästä, kaurasta kuin rukiistakin.
Kaura sopii monenlaisiin ruokiin ja tuotteisiin monikäyttöisyytensä ja herkullisuutensa ansiosta. Se vastaa modernin kuluttajan tarpeisiin ja sopii syömistilanteissa niin aamuun, välipalaksi kuin iltaankin. Kotimainen kaura hellii makuhermoja ja on maultaan hienostuneen pähkinäinen.
Ravitsemuksellisilta ominaisuuksiltaan mainio kaura sopii loistavasti gluteenittomaan ruokavalioon. Gluteenittomassa ruokavaliossa kuidun saanti jää helposti liian vähäiseksi. Kaura nostaa gluteenittoman ruokavalion ravintoarvot uudelle tasolle:
Iso osa kauran kuidusta on liukoista beetaglukaani-kuitua, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja.
EU:ssa on hyväksytty kauralle kolme terveysväitettä.