Viisi syytä suosia kauraa
Moneen käyttöön soveltuva kaura on oikea kultajyvä. Tässä viisi syytä miksi kauraa kannattaa suosia:
Kaura on yksi niistä viljoista, jonka suhteen Suomi on omavarainen. Kaura menestyykin Suomen olosuhteissa hyvin. Kaura on myös varsin ekologinen vilja, sillä sen hiilijalanjälki on alhainen.
2. Kaurasta on moneksi
Kauraa voidaan käyttää paitsi kaurahiutaleina puuroissa ja mysleissä, myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Meiltä löytyy kaurapohjaisia vaihtoehtoja ammattikeittiöille kaurameijeri-, välipala-, kasviproteiini- ja leipomotuotteista.
3. Kaura ja kolesteroli
Kaura sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kuidut hellivät vatsaa ja auttavat myös tasaamaan veren sokeritason heittelyä.
4. Kaura on ravintoarvoltaan monipuolinen vilja
Kaura sisältää tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Se on ravintoarvoiltaan monipuolinen vilja, josta voivat nauttia kaikki.
5. Hyvä ja lempeä maku
Kaura on hyvänmakuista. Se sopii miellyttävän lempeän makunsa ansiosta raaka-aineeksi erilaisiin tuotteisiin, esimerkiksi Välipalakaurajuomiin ja Välipalakekseihin.