Recipe-image

Keväinen Härkis® pizza

Raikkaan keväinen pizza, jossa yhdistyvät Beanit® härkäpapumuru ja kasvikset.Reseptin on luonut Pizzamestari 2021 -kilpailun voittaja Ryan Rodrigo.

Pihvit pyörykät ja pizzat
kpl
AINESOSAT
0.1 kg Härkis® härkäpapumuru, maustamaton 2,5kg
0.002 kg valkosipulijauhe
0.002 kg paprikajauhe
0.002 kg Masala -mausteseos
0.01 kg rapea lehtikaali
0.01 kg sitruunamehu
0.002 kg mustapippurirouhe
0.001 kg suola
0.05 kg parsa, fermentoitu
0.05 kg artisokka, paahdettu
1 kpl pizzapohja, pyöreä
0.08 kg tomaattikastike
VIIMEISTELYYN
0.002 kg oregano, tuore
0.01 kg versosekoitus, tuore
0.002 kg basilika, tuore
0.01 kg kaura fraiche
Valmistusohje

1. Valmista rapea lehtikaali: laita lehtikaali vuokaan ja lorauta päälle sitruunamehua sekä suolaa ja pippuria. Laita vuoka uuniin 190 asteeseen 8-10min, kunnes lehtikaali on kuivunut ja rapea. Anna jäähtyä.
2. Paahda artisokalle kaunis pinta ja jäähdytä. Paista härkäpapumuru pannulla rapeaksi mausteiden kanssa ja jäähdytä.
3. Valuta fermentoidut parsat.
4. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike. Ripottele raaka-aineet kastikkeen päälle.
5. Paista pizza kauniin väriseksi ja rapeaksi.
6. Koristele pizza heti paistamisen jälkeen rapealla lehtikaalilla sekä tuoreilla oreganolla, basilikalla ja versoilla. Lorauta sitten päälle kaura fraichea antamaan hieman happamuutta.