Hyppää sisältöön

Kotimaiset kasviproteiinit

Herkulliset kasviproteiinit moniin eri ruokalajeihin ja ammattikeittiöiden valmistusmenetelmiin.

Helppokäyttöiset kasviproteiinit ammattilaisille

Tarjoamme maistuvia, täysin kasvipohjaisia kasviproteiinituotteita helpottaaksemme terveellisen ruoan ja kasvisten lisäämistä kuluttajien ruokavalioihin. Kasviproteiinimme ovat helppo tapa tuoda ruokaan makua, täyttävyyttä, rakennetta – sekä proteiinia ja kuituja.

Yhteistä kaikille kasviproteiinituotteillemme on herkullisuus ja helppous! Tunnettuja kasviproteiinejamme ovat kotimaisesta härkäpavusta valmistettavat Beanit®- ja Härkis®-tuotteet sekä kaurasta valmistettava Elovena® Kaurajauhis. Tuotteet eroavat toisistaan maultaan ja rakenteeltaan, mutta ovat kaikki kypsiä ja käyttövalmiita.

Beanit® ja Härkis® 

Beanit® ja Härkis® – helppoa ruokaa vahvoilla härkäpapubrändeillä

Beanit® on tuotemerkkimme kaikille Kauhavalla valmistettaville härkäpaputuotteillemme. Beanit®-brändin alta löydät kaikki tuotteemme: perinteiset Härkis®-tuotteet sekä Beanit® härkäpapusuikaleet, härkäpapumurut ja valmisruoat.

Härkis® on Suomen tunnetuin kasviproteiini

Härkis® on kasviproteiinituotteistamme tutuin ja siitä meidät useimmiten tunnetaan! Tuote lanseerattiin vuonna 2016 ja innovatiivisena kotimaisena kasviproteiinina se löysi nopeasti tiensä suomalaisten sydämiin ja ruokapöytiin. Monelle se ensimmäinen, aito ja oikea kasviproteiini. Hyödynnä Härkis®-tuotteiden tunnettuutta tarjonnassasi!

 

Beanit® tunnustettiin Suomen arvostetuimmaksi* kasviproteiinibrändiksi vuonna 2021.
*Brändien arvostus 2021, Taloustutkimus

Härkäpapua eri muodoissa

 • Beanit® ja Härkis® härkäpapuvalmisteet löytyvät sekä suurkeittiö- (2.5 kg) että kuluttajapakkauksissa (250 g).

 • Valikoimassamme on myös kotimaisesta härkäpavusta valmistettu kuivatuote, Härkis® härkäpapurouheseos.

 • Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, gluteenittomia ja soijattomia.

Lue lisää härkäpavusta

Beanit lehti

Beanit® härkäpapusuikale ja -muru

Beanit® härkäpapusuikale ja -muru koostuvat härkäpapujauhosta, herneproteiinista, vedestä ja rypsiöljystä. Tuotteilla on mukavan napakka ja moniin ruokalajeihin sopiva rakenne ja täyteläinen maku, joka vie kielen mennessään!

 • Härkäpapusuikale ja -muru säilyttävät ruuanvalmistuksessa kiinteän rakenteensa.
 • Uunissa paahtaessa tai pannulla paistaessa ne saavat herkullisen rapean pinnan.
 • Härkäpapusuikale ja -muru on helppo maustaa itse.
 • Suurkeittiöiden Beanit® härkäpapusuikale ja -muru 2.5 kg -tuotteet säilyvät vakuumipakkauksissaan huoneenlämmössä.

Härkis lehti

Härkis® härkäpapumurska

Härkis® on käyttövalmis härkäpapumurska, jonka valmistukseen on käytetty kokonaista härkäpapua. Se toimii sellaisenaan ruoanlaitossa esimerkiksi kypsän jauhelihan tapaan muun muassa kastikkeissa ja vuokaruoissa.

 • Härkis® sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua.
 • Härkis® on rakenteeltaan huokoinen ja imee hyvin nestettä ja makuja ruuanvalmistuksessa.
 • Käyttövalmiina tuotteena sen voi lisätä ruokaan joko sellaisenaan tai paistettuna.

Ruoanlaitto- ja valmistusmenetelmät

Kypsät ja käyttövalmiit Beanit® ja Härkis®-tuotteet sopivat monipuolisesti kaikkeen ruoanvalmistukseen. Resepteistämme löytyy testattua reseptiikkaa kastike-, keitto- ja vuokaruokiin sekä leivonnaisiin, salaatteihin, pastoihin, susheihin ja street foodiin.

Tuotteillamme voi hyvin korvata reseptiikassa myös eläinperäiset proteiinin lähteet, koska tuotteet sisältävät runsaasti proteiinia. Beanit® härkäpapusuikaleita voi käyttää liha- tai kanasuikaleiden tapaan. Beanit® härkäpapumurua ja Härkis®-tuotteita taas voi käyttää kuten kypsää jauhelihaa. Tuttua niissä on muoto ja käyttötarkoitus, joten tuotteillamme voi helposti muokata tuttuja ruokia ja reseptejä vegaanisiksi tai kasvivaihtoehdoiksi.

Tuotteiden ollessa käyttövalmiita voi ne lisätä suoraan pakkauksesta valmistettavan ruoan joukkoon. Ne sopivat kaikkiin tuotantomenetelmiin, kuten Cook & Serve, Cook & Chill ja Cook Cold -kylmävalmistukseen. Lisäksi tuotteita voi käyttää sellaisenaan kylmäkeittiössä, esimerkiksi leipien täytteissä tai salaattien raaka-aineena.

Elovena® Kaurajauhis – Kotimaista kauraa, runsaasti proteiinia ja kuitua

Suomalaisilla pelloilla kasvaneesta Elovena-kaurasta on syntynyt uudenlainen ruoka, Elovena Kaurajauhis. Kaurajauhis syntyi, jotta jokaisen olisi helppo ottaa terveellinen kaurapohjainen kasviproteiini osaksi omaa ruokavaliotaan.

Kaurajauhis on 100 % kasvispohjainen tuote, jonka pääraaka-aineena on suomalainen kaura.

Elovena Kaurajauhis nuudelit

Runsaasti kuitua ja kasviproteiinia

Elovena Kaurajauhis sisältää runsaasti kuitua ja kasviproteiinia, ja se on saanut Sydänmerkin tunnustukseksi terveellisyydestään. Kaurajauhiksessa on kategoriassaan vähän suolaa ja se sisältää noin 30% vähemmän rasvaa kuin jauheliha.

 • Kaurajauhiksessa on täysjyväkauran ja kauraleseen lisäksi vain vettä, suolaa sekä peruna- ja herneproteiinia.
 • Se sisältää 41 prosenttia suomalaista kauraa, mikä on reilusti enemmän kuin muissa kasviproteiinituotteissa.
 • Tuote on myös runsaskuituinen ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa.

Elovena Kaurajauhis valmistus lehti

Helppo ja nopea valmistaa ruokaa

Elovena Kaurajauhiksesta on helppo ja nopea valmistaa ruokaa. Tuote on käyttövalmis, mutta sen voi halutessaan paistaa rapeaksi pannulla. Kaurajauhista paistaessa voi käyttää reilummin kasviöljyä tai rasvaa, sillä Kaurajauhis itsessään sisältää rasvaa vain nimeksi. Kaurajauhiksen rakenne ja muoto ovat kuin kypsällä jauhelihalla, ja se onkin helppo ja terveellinen vaihtoehto jauhelihalle kaikessa ruoanlaitossa.
 • Koostumuksesta saat rapeaa paistamalla sen pannulla kasviöljyssä.
 • Kaurajauhis on maultaan neutraali, joten sen voi maustaa tarpeeseen ja ruokalajiin sopivaksi.

Haku