Hyppää sisältöön

Monipuolinen valikoima gluteenittomia tuotteita

Gluteenittomista tuotteistamme löytyy ratkaisut ammattikeittiöille, kahviloille ja teollisuudelle.

Gluteenittomat tuotteet ammattilaisille

Gluteenittomaan ruokavalioon on tärkeää löytää ravinteikkaita vaihtoehtoja, joissa on runsaasti kuitua. Tarjoamme ammattikeittiöille, leipomoille ja ruokateollisuudelle monipuolisen valikoiman gluteenittomiin välipaloihin ja ruoanlaittoon aina kaurameijerituotteista kasviproteiineihin, jauhoihin ja suurimoihin.

Keliaakikot voivat turvallisesti käyttää Elovenan, Beanitin ja Sunnuntain gluteenittomia tuotteita, sillä tuotteiden tuotantoprosessissa on useita erilaisia puhdistusvaiheita, joilla varmistetaan tuotteiden gluteenittomuus.

Tutustu gluteenittomiin tuotteisiimme

Katso tuotteet

Gluteenittomat
kaurameijerituotteet

Kaikki Elovena® kaurameijerituotteet ovat gluteenittomia ja sopivat laajasti erilaisiin ammattikeittiöiden gluteenittomiin ruokiin ja juomiin.

Gluteenittomat
kasviproteiinit

Beanit® ja Härkis® kasviproteiinit ovat aina gluteenittomia ja sopivat hyvin erilaisiin gluteenittomiin kasvipohjaisiin ruokiin.

Jauhot ja hiutaleet lehti

Gluteenittomat
jauhot ja hiutaleet

Toimitamme teollisuudelle ja leipomoille mm. gluteenittomia täysjyväkaurahiutaleita ja kaurajauhoja.

Gluteeniton kauramme

Kaura on luontaisesti gluteeniton vilja, mutta normaalisti sitä käsitellään yhdessä muiden viljojen kanssa, jolloin sen joukossa on pieniä määriä muita viljoja. Keliaakikot ja muille viljoille allergiset voivat turvallisesti käyttää gluteenittomia Elovena-tuotteita. Elovena gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta kaurasta omilla tuotantolinjoillaan Raision myllyllä Nokialla ja kaurameijerissä Raisiossa.

 

Turvallinen valmistusprosessi takaa gluteenittomuuden

Tuotantoprosessissa on useita erilaisia puhdistusvaiheita ja laadunvarmistuspisteitä, joiden avulla varmistetaan, että gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa käytetty kaura on puhdasta, eli se ei sisällä muita viljoja. Tuotteiden gluteenittomuus varmistetaan analysoimalla jokaisesta tuotantoerästä useita, säännöllisin väliajoin otettuja näytteitä. Näytteitä otetaan tuotantoprosessissa noin 10-15 minuutin välein. Jokainen näyte analysoidaan erikseen ja virallisen menetelmäohjeen mukaisesti kahtena rinnakkaisnäytteenä.

Analyysimenetelmänä käytetään viranomaistahojen edellyttämää R5 ELISA -menetelmää, jota käytetään kaikkien gluteenittomien tuotteiden analysoinnissa.

  • Näytteenottomme perustuu EU-säädöksiin.
  • Ulkopuolinen sertifiointilaitos auditoi tuotantoamme säännöllisesti ja varmistaa, että toimintamme täyttää kansainvälisen AOECS-standardin vaatimukset.

Haku