Laadukkaat Torino-pastat vastaavat ammattikeittiöiden tarpeisiin

Torino-pastat syntyvät Raisiossa laadukkaista raaka-aineista ja italialaisilla pastakoneilla – vuosikymmenten kokemuksella ja tarkkaan hiotulla reseptiikalla.

 

Vaaleaa, tummaa, täysjyvää, värillistä, kuidutettua ja proteiinipitoista – Torinon pastavalikoima yllättää monipuolisuudellaan. Durumista ja kotimaisesta vehnästä valmistettavat pastat säilyttävät rakenteensa erinomaisesti ammattikeittiöiden kylmävalmistuksessa, cook and chill -menetelmässä ja lämpösäilytyksessä. Pitkä kuivausaika takaa Torino-pastoille korkealaatuisen, ammattikeittiöiden tarpeet täyttävän rakenteen.

Pastatehtaan käyttöpäällikkö Enni Salmi ja tehdaspäällikkö Klaus Tuikka eivät kyllästy oman tehtaan tuotteisiin. Täysjyväpasta eri muodoissaan on molempien suosikki.

Laadukkaan pastan taustalla on vuosikymmenten kokemus ja testaamalla hiottu reseptiikka. 

Tuotantolinja uudistettiin vuonna 2023 italialaisten yhteistyökumppanien avustuksella. Ammattikeittiöiden käyttämä kylmävalmistustekniikka ja sen vaatimukset pastan valmistuksessa olivat heille uusi asia.

”Oppia jaettiin puolin ja toisin”, makaronitehtaalla jo vuonna 1989 aloittanut Tuikka kertoo.

Lopputulokseen vaikuttavat muun muassa valmistusprosessin lämpötilat ja kuivausajat sekä raaka-aineen ominaisuudet. Laboratoriossa mitataan keittoaikoja, liotetaan pastaa ja arvioidaan rakennetta aistinvaraisesti.

”Laatukriteereistä pidetään huolta jatkuvalla valvonnalla ja reseptiä muokataan tarvittaessa”, Salmi sanoo.

Oman tehtaan tuotteet maistuvat molemmille. Salmen suosikki on cappelli kermaisessa kana- tai sienikastikkeessa. Klaus Tuikka syö pastaa useita kertoja viikossa.

”Nyt on oiva aika herkutella kanttarellipastalla”.

 

Testaa esimerkiksi nämä herkulliset pastareseptit:
Raisio Royal -sienipasta
Torino Tonnikala-fetapasta
Jjapaguri suomalaiseen tapaan (minispagetista)
Torino Pistaasipestopasta