Kotimaista ravinteikasta härkäpapua

Härkäpapu on ravinteikas, inspiroiva ja monipuolinen raaka-aine, jonka perinteet Suomessa ulottuvat kauas historiaan.

Suomalainen härkäpapu, rakkautemme

Käyttämämme härkäpapu on aina kotimaista. Kotimaisista härkäpapulajikkeista käytämme Kontua, joka sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti tuotteidemme raaka-aineeksi. Papumme tulevat pääosin pohjalaisviljelijöiltä Kauhavan tehtaamme lähiympäristöstä sekä jonkin verran myös Hämeestä. Me hyödynnämme suomalaisen kuivatun ja kuoritun härkäpavun joko kokonaisena, murskattuna tai jauhettuna. Härkäpapua voi käyttää ruoanlaitossa myös tuoreena suoraan palosta, kuten hernettäkin.

Papu-sormien-valissa_muokattu_1920x1266
Fava_bean_1200x800

Härkäpapu – Ravitsevaa ravintoa

Härkäpavulla on palkokasvina merkittävän hyvä ravintosisältö. Se sisältää jopa 30 prosenttia proteiinia ja runsaasti ravintokuitua. Hyvät hiilihydraatit ja B-ryhmän vitamiinit (100g sisältää 25-90% päivän saantisuosituksesta) pitävät huolen siitä, että härkäpapu soveltuu ottamaan paikkansa osana terveellistä ruokavaliota. Tutustu tarkemmin härkäpapupohjaisiin kasviproteiineihimme.

Kasviproteiinit

Ympäristölle hyväksi

Kun syö härkäpapua, tekee palveluksen ilmastolle ja ympäristölle. Härkäpaputuotteiden valmistus kuormittaa ilmastoa huomattavan vähän. Esimerkiksi Härkis® Originalin hiilijalanjälki on noin 1,9 kg CO2e/kg Härkistä.

Myös luonnon monimuotoisuutta tarkastellessa härkäpapu on huippujuttu. Kasvisruoka ylipäätään on hyvä keino ylläpitää luonnon monimuotoisuutta, sillä härkäpavun tuottamiseksi tarvitaan suhteessa vähän maapinta-alaa. Ruokaisa härkäpapupelto taas on muun muassa ruoantuotannon kannalta äärimmäisen tärkeille pölyttäjille kuin keidas keskellä viljamaita.  Kasvukaudella härkäpapuun ei tavallisesti käytetä lainkaan torjunta-aineita, mikä ennestään lisää pölyttäjäystävällisyyttä.

Harkapapu_vihrea_palko_1200x1200_web

Papua peltoon

Maltillisten lämpötilojen ja yltäkylläisen valoisuuden puolesta Suomen kesät soveltuvat härkäpavun viljelyyn erinomaisesti – sateisuudenkin kanssa pärjätään, kunhan ei tule ylilyöntejä!

Kylvöt tehdään huhti-toukokuussa. Koska härkäpapupeltoja ei tavallisesti kasvukauden aikana ruiskuteta kasvinsuojeluaineilla, palaa viljelijä papujensa pariin vasta myöhään syksyllä. Pitkä kypsyminen, eli tuleentuminen, takaa härkäpavulle parhaat mahdolliset maut ja aromit!

Härkäpapu on harvoja Suomessa viljeltäviä typensitojakasveja. Käytännössä typensidonta mahdollistaa sen, että maaperä pysyy luonnostaan ravinteikkaana, eikä se tarvitse yhtä lailla lannoitteita. Maaperän kunnossapitämiseksi monet viljelijät valitsevat härkäpavun aika-ajoin, vaikka eivät sitä pääasiallisesti viljelisikään.

Harkapapua_peltoon_kone_1200x1200_web
pestopasta-960x720-recipe

Härkäpapu taipuu moneen

Suomalainen härkäpapu on monipuolinen raaka-aine ja se onkin monen kasviproteiinituotteemme pääraaka-aine. Kotimaisten viljelijöiden kasvattama härkäpapu muuttuu herkullisiksi Beanit® ja Härkis® kasviproteiinituotteiksi tuotantolaitoksellamme Kauhavalla, Pohjanmaalla. Härkäpaputuotteemme toimivat lähes missä ruokalajissa tahansa ja niistä löytyy ratkaisut eri valmistusmenetelmiin.

Lue lisää vastuullisuudesta

Ota yhteyttä, kysy, ehdota ja ideoi

Me tuemme ruoka-alan ammattilaisia tekemään vastuullisia valintoja, joilla tehdä ruuanlaitosta entistä helpompaa ja maukkaampaa. Ota yhteyttä suoraan myyntiimme tai jätä yhteydenottopyyntö.

Osoitteet ja toimipaikat

Pääkonttorimme sijaitsee Raision kaupungissa. Omat tuotantolaitokset sijaitsevat Raisiossa, Nokialla ja Kauhavalla. Löydät toimipaikkojemme osoitteet Raisio.com-sivustolta.

Ota yhteyttä