Recipe-image

Vegaaninen fenkolipiirakka

Leivonta - Suolaiset
Vegaaninen
Gluteeniton
Brunssi
g
AINESOSAT
POHJA
0.1 kg leivontamargariini
0.16 kg Elovena Gluteeniton täysjyväkaurajauho
0.05 kg juustoraaste, vegaanien
0.1 l vesi
TÄYTE
0.45 kg fenkoli
0.1 kg sipuli
0.004 kg valkosipuli
0.03 kg vaalea siirappi
0.002 kg rosmariini
0.2 kg kaura fraiche
0.2 kg tuorejuusto, vegaaninen
0.003 kg suola
0.001 kg valkopippuri
0.1 kg kirsikkatomaatti, halkaistu
Valmistusohje
  1. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
  2. Esipaista pohjaa 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Pese ja viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi (myös varret).
  4. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä paistinpannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta siirapilla, suolalla ja rosmariinilla. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle.
  6. Sekoita kaura fraichen joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.
  7. Levitä päälle halkaistut kirsikkatomaatit.
  8. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 25 minuuttia