
Vegaaninen fenkolipiirakka
g
Ainesosat
0.100 kg | leivontamargariini |
0.160 kg | Elovena Gluteeniton täysjyväkaurajauho |
0.050 kg | juustoraaste, vegaanien |
0.100 l | vesi |
0.450 kg | fenkoli |
0.100 kg | sipuli |
0.004 kg | valkosipuli |
0.030 kg | vaalea siirappi |
0.002 kg | rosmariini |
0.200 kg | kaura fraiche |
0.200 kg | tuorejuusto, vegaanien |
0.003 kg | suola |
0.001 kg | valkopippuri |
0.100 kg | kirsikkatomaatti, halkaistu |
Valmistusohje
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
- Esipaista pohjaa 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla 10 minuuttia.
- Pese ja viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi (myös varret).
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä paistinpannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta siirapilla, suolalla ja rosmariinilla. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle.
- Sekoita kaura fraichen joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.
- Levitä päälle halkaistut kirsikkatomaatit.
- Paista 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 25 minuuttia