
Tonnikalauunipasta
g
Ainesosat
10 kg | Torino Täysjyvä Cappellia |
5 kg | tomaattimurskaa |
2.5 kg | vettä |
0.3 l | kermaa |
0.1 kg | makeaa chilikastiketta |
0.1 kg | sitruunamehua |
0.6 kg | pilkottua sipulia |
0.025 kg | valkosipulimurskaa |
0.022 kg | mustapippuria |
0.022 kg | paprikajauhetta |
0.04 kg | suolaa |
0.1 kg | sokeria |
2.72 kg | tonnikalaa |
1 ruukku | tuoretta tilliä |
0.5 kg | tomaattiviipaleita |
1 kg | juustoraastetta |
Valmistusohje
- Keitä pasta kypsäksi keitto-ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen neste pois.
- Yhdistä kastikeaineet, paitsi tonnikala ja tuore tilli.
- Keitä kastiketta vähintään 30 minuuttia.
- Pilko tuore tilli.
- Valuta tonnikalasta neste pois.
- Lisää tonnikala ja tilli kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja rakenne.
- Kaada pasta ja kastike voideltuun GN 1/1-65 mm-vuokaan. Sekoita hyvin.
- Asettele tomaattiviipaleet pastan päälle ja viimeistele juustoraasteella.
- Gratinoi 225 asteessa noin 20 minuuttia.