Hyppää sisältöön

Täysjyväiset vehnäruudut tai sämpylät

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
2 kpl Vuokia GN 1/1-40 mm
0.8 kg Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
1.2 kg Sunnuntai Täysjyvävehnäjauho 4 x 4 kg
0.033 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
1.5 l Vettä
0.05 kg Rypsiöljyä
0.05 kg Auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
  1. Sekoita sämpylämix, täysjyvävehnäjauho kuivahiiva yleiskoneen kulhossa .
  2. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja rypsiöljy ja vaivaa yleiskoneessa 7-10 minuuttia.
  3. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  4. Vaivaa ilmakuplat pois
  5. Jaa taikina 1,8 kg:n paloihin.
  6. Levitä palat öljytyin käsin voideltuihin GN 1/1-40 mm vuokiin. Jaa ruutuihin 4 x 6.
  7. Taputtele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  8. Anna kohota hyvin n. 30-45 minuuttia muovin alla.
  9. Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 15 minuuttia.

Voit leipoa samasta taikinasta myös patonkeja tai sämpylöitä. Jauhota leivinpöydän pinta täysjyvävehnäjauhoilla. Leivo patongeiksi. Kohota ja paista.

Haku