
Täysjyväiset vehnäruudut tai sämpylät
g
Ainesosat
2 kpl | Vuokia GN 1/1-40 mm |
0.8 kg | Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä |
1.2 kg | Sunnuntai Täysjyvävehnäjauho 4 x 4 kg |
0.033 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
1.5 l | Vettä |
0.05 kg | Rypsiöljyä |
0.05 kg | Auringonkukansiemeniä |
Valmistusohje
- Sekoita sämpylämix, täysjyvävehnäjauho kuivahiiva yleiskoneen kulhossa .
- Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja rypsiöljy ja vaivaa yleiskoneessa 7-10 minuuttia.
- Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
- Vaivaa ilmakuplat pois
- Jaa taikina 1,8 kg:n paloihin.
- Levitä palat öljytyin käsin voideltuihin GN 1/1-40 mm vuokiin. Jaa ruutuihin 4 x 6.
- Taputtele pinnalle auringonkukansiemeniä.
- Anna kohota hyvin n. 30-45 minuuttia muovin alla.
- Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 15 minuuttia.
Voit leipoa samasta taikinasta myös patonkeja tai sämpylöitä. Jauhota leivinpöydän pinta täysjyvävehnäjauhoilla. Leivo patongeiksi. Kohota ja paista.
Reseptissä käytetyt tuotteet