
Ohrahelmisalaatti
g
Ainesosat
0.3 kg | Torino Ohrahelmeä |
0.6 l | Vettä |
0.016 kg | Kasvisliemijauhetta |
0.001 kg | Kurkumaa |
0.05 l | Rypsiöljyä |
0.04 l | Punaviinietikkaa |
0.006 kg | Sokeria |
0.006 kg | Suolaa |
0.001 kg | Pippurisekoitusta |
0.3 kg | Kasvissekoitusta, esim. Apetit Paola |
0.15 kg | Maustekurkkukuutioita |
0.25 kg | Omenakuutioita (pakaste) |
0.1 kg | Kapriksia |
Tuoretta timjamia | |
Herneenversoja ja Lollo Rossoa |
Valmistusohje
- Mittaa ohra GN-vuokaan, lisää vesi, kasvisliemijauhe ja kurkuma.
- Vie vuoka esikuumennettuun uuniin.
- Höyrykeitä 100 asteessa 25 minuuttia. Sekoita ja vie jäähdytykseen
- TAI keitä ohra kattilassa väljässä vedessä 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Lisää kasvisliemijauhe ja kurkuma vasta valutuksen jälkeen.
- Sekoita marinadin ainekset ja lisää keitetyn, jäähdytetyn ohran joukkoon. Anna maustua kylmässä.
- Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää kohmeinen kasvissekoitus, maustekurkkukuutiot, omenakuutiot (jos haluat omenakuutioihin kirpeyttä, marinoi niitä hetken sitruunamehussa), kaprikset ja runsaasti hienonnettua, tuoretta timjamia. Sekoita.
- Lisää salaatin koristukseksi lollo rossoa ja herneenversoja ennen tarjoilua.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.