
Kaurajauhis-kikhernecurry á la Antell
g
Ainesosat
0.1 kg | rypsiöljyä |
1.5 kg | kuorittuja porkkanoita |
0.24 kg | kuorittuja sipuleita |
0.11 kg | inkivääritahnaa |
0.1 kg | garam masala mausteseosta |
0.08 kg | valkosipulimurskaa |
0.04 kg | punaista chilipaprikaa |
0.024 kg | juustokuminaa eli jeeraa |
0.012 kg | jauhettua korianteria |
2 kg | tomaattimurskaa |
0.2 kg | tomaattisoseeta |
1 kg | vettä |
3 kg | kookoskermaa |
1.6 kg | kikherneitä vedessä (kp) |
0.1 kg | fariinisokeria |
0.9 | Elovena Kaurajauhista |
0.03 kg | suolaa |
0.02 kg | tuoretta korianteria |
Valmistusohje
- Kuumenna rypsiöljy.
- Hienonna chilit tai käytä pakastechiliä. Hienonna sipulit ja viipaloi porkkanat. Freesaa kevyesti mausteiden kanssa. HUOM! Suuria määriä valmistettaessa lisää ensin vain puolet mausteista ja lisää niitä vähitellen sopivan voimakkuuden saamiseksi.
- Lisää tomaattimurska, -sose ja vesi. Kuumenna.
- Valuta kikherneet. Lisää joukkoon yhdessä kookoskerman kanssa. Lisää joukkoon aavistus fariinisokeria pyöristämään kastikkeen makua.
- Paista Kaurajauhis rapeaksi rypsiöljyssä paistinpannulla tai uunissa kuivapaistolla 160°C n. 15 min. Mausta suolalla. Lisää kastikkeen joukkoon.
- Tarkasta kastikkeen maku ja rakenne. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
- Viimeistele valmis kastike/ annos hienonnetulla korianterilla. Tarjoa esim. basmatiriisin tai ohrahelmen kanssa.