
Kaurajauhis-kasviskiusaus á la Antell
g
Ainesosat
0.8 kg | pakastepapu-porkkanamixiä |
0.25 kg | pakastesipulikuutioita |
3 kg | kypsiä perunasuikaleita |
0.675 kg | Elovena Kaurajauhista |
0.025 kg | suolaa |
0.015 kg | kasvisliemijauhetta |
0.005 kg | välimeren yrttiseosta |
0.002 kg | rouhittua mustapippuria |
1 kg | laktoositonta ruokakermaa |
0.02 kg | maissitärkkelystä |
Valmistusohje
- Sulata papu-porkkanamix ja sipulikuutiot yön yli kylmiössä. Voitele tarvittava määrä GN 1/1-65 mm vuokia.
- Sekoita kasvikset, perunasuikaleet, sipulikuutiot, Kaurajauhis, mausteet ja ruokakerma esimerkiksi padassa. (Näin isojenkin erien valmistaminen sujuu helposti). Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys sitomaan ylimääräinen neste, näin kiusauksesta tulee mehevä ja täyteläinen.
- Kuumenna pieni maistiainen esim. mikrossa ja tarkista maku.
- Jaa massa vuokiin. Esikuumenna uuni. Kypsennä kiusausta yhdistelmätoiminnolla 160°C noin 30-40 minuuttia.
- Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
- Koristele tuoreilla yrteillä.
Kypsennysohjeet ovat suuntaa-antavia. Huomioi omien uunien tehokkuus ja täyttöaste.