
Härkäpapumuru levypiirakka
g
Ainesosat
0.250 kg | Beanit® Härkäpapumuru, Maustamaton 2,5kg |
1.000 kg | lehtitaikina vegaaninen, kaulittu |
0.400 kg | Torino ohrahelmi, kypsä |
0.100 kg | sipuli, hienonnettu |
0.010 kg | mustapippurirouhe |
0.010 kg | suola |
0.010 kg | yrttimauste |
Valmistusohje
- Nosta taikinat huoneenlämpöön.
Keitä ohrahelmi ja anna jäähtyä. - Paahda pannulla tai uunissa härkäpapumuru ja sipuli. Mausta hyvin ja anna jäähtyä.
Sekoita ohrahelmi ja härkäpapumuru. - Levitä toinen taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte tasaisesti levylle, jätä 1cm reunoilta ilman.
Nosta toinen taikina kanneksi ja sulje reunat hyvin, vettä apuna käyttäen (voitele reunat vastakkain). Painele reunat vielä kiinni haarukalla.
Voitele piirakka hyvin rypsiöljyllä tai vedellä ja pistele haarukalla reikiä päälle.
Paista uunissa n. 210 asteessa n. 30-40min. kunnes piirakka saa kauniin värin pintaansa ja tuntuu pohjasta kypsältä.