
Gluteenittomat suklaacookie-keksit
yli 60 min
g
Ainesosat
0.150 kg | tummaa suklaata (gluteeniton) |
0.180 kg | Sunnuntai Leivontamargariinia |
0.100 kg | fariinisokeria |
0.040 kg | sokeria |
1 kpl | kananmunia |
0.160 kg | Elovena Gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa |
0.005 kg | leivinjauhetta |
0.001 kg | ruokasoodaa |
Valmistusohje
- Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa. Rouhi suklaa.
- Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
- Kääntele lopuksi sekaan rouhittu suklaa. Jätä taikina kulhoon ja laita päälle kelmu. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen Ota taikinasta ruokalusikalla noin 30 gramman nokareita. Pyöritä nokareet palloiksi ja asettele väljästi pellille. Taikina leviää paistettaessa.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne alkavat kovettua reunoilta, mutta ovat vielä pehmeitä keskeltä.
Reseptissä käytetyt tuotteet