
Gluteeniton fenkolipiirakka
g
Ainesosat
0.100 kg | Sunnuntai Leivontamargariinia |
0.160 kg | Elovena Gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa |
0.050 kg | juustoraastetta |
0.100 l | vettä |
0.450 kg | fenkolia |
0.100 kg | sipulia |
0.004 kg | valkosipulia |
0.030 kg | hunajaa |
0.002 kg | silputtua tuoretta rosmariinia |
0.200 kg | kermaviiliä |
2 kpl | kananmunia |
0.100 kg | raejuustoa |
0.003 kg | suolaa |
0.001 kg | valkopippuria |
0.100 kg | puolitettuja kirsikkatomaatteja |
Valmistusohje
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
- Esipaista pohjaa 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla 10 minuuttia.
- Pese ja viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi (myös varret).
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä paistinpannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta hunajalla, suolalla ja rosmariinilla. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle.
- Sekoita kermaviilin joukkoon munat, raejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.
- Levitä päälle puolitetut kirsikkatomaatit.
- Paista 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Reseptissä käytetyt tuotteet