
Auringonkukkaruudut
g
Ainesosat
0.6 kg | Sunnuntai Puolikarkeita Vehnäjauhoja |
0.7 kg | Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä |
0.022 kg | Sunnuntai -kuivahiivaa |
0.05 kg | Perunahiutaleita |
0.03 kg | Siirappia |
0.05 l | Rypsiöljyä |
1 l | Vettä |
Auringonkukansiemeniä |
Valmistusohje
- Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, hiiva ja perunahiutaleet, sekoita.
- Lisää siirappi, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi.
- Vaivaa yleiskoneessa n. 5 minuuttia. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Jaa taikina 1,2 kg:n paloihin.
- Levitä taikina voideltuihin GN 1/1-40 mm tai 65 mm vuokiin.
- Painele taikina kauttaaltaan vuokiin tasaiseksi kerrokseksi öljytyin tai jauhotetuin käsin.
- Ripota pinnalle auringonkukansiemeniä ja painele ne kevyesti taikiaan.
- Leikkaa taikina muovilastalla ruuduiksi 4 x 6 vuoan pohjaa myöten.
- Nostata kohotuskaapissa tai muovilla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa n. 30 min.
- Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 25 min. Sämpylät on myös nopea leipoa samasta taikinasta.Tee taikinasta tankoja, jaa ne paloiksi, ja taputtelet palat jauhojen avulla pellille.
Reseptissä käytetyt tuotteet