Hyppää sisältöön

Viisi syytä suosia kauraa

Moneen käyttöön soveltuva kaura on todellinen kultajyvä.

19.04.2022

Kypsä kaura

Tässä viisi syytä, miksi kauraa kannattaa suosia keittiössä!

1. Suomalaisuus ja ekologisuus

Kaura on yksi niistä viljoista, jonka suhteen Suomi on omavarainen. Kaura menestyykin Suomen olosuhteissa hyvin. Kaura on myös varsin ekologinen vilja, sillä sen hiilijalanjälki on alhainen.

2. Kaurasta on moneksi

Kauraa voidaan käyttää paitsi kaurahiutaleina puuroissa ja mysleissä, myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Meiltä löytyy kaurapohjaisia vaihtoehtoja ammattikeittiöille kaurameijeri-, välipala-, kasviproteiini- ja leipomotuotteista.

3. Kaura ja kolesteroli

Kaura sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kuidut hellivät vatsaa ja auttavat myös tasaamaan veren sokeritason heittelyä.

Lue lisää kaurasta

4. Kaura on ravintoarvoltaan monipuolinen vilja

Kaura sisältää tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Se on ravintoarvoiltaan monipuolinen vilja, josta voivat nauttia kaikki.

5. Hyvä ja lempeä maku

Kaura on hyvänmakuista. Se sopii miellyttävän lempeän makunsa ansiosta raaka-aineeksi erilaisiin tuotteisiin, esimerkiksi Välipalakaurajuomiin ja Välipalakekseihin.

Lue lisää kaurameijerituotteista

Käy tutustumassa kauratuotteisiimme

Haku